woensdag 7 november 2012

EXPOSITIE 'LICHTVOGELS' KRIJGT VERVOLG TIJDENS GLOW


De expositie 'Lichtvogels' heeft van 22 juni tot en met 6 oktober veel bezoekers getrokken in het bestuursgebouw op Landgoed De Grote Beek. Tijdens GLOW krijgt de expositie een vervolg. Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW.

Het GLOWcafé in de voormalige Schellens textielfabriek op de hoek Vestdijk/Bleekstraat is hét startpunt van de lichtkunstfestivalroute en tevens een bruisende ontmoetingsplaats voor kunstenaars en publiek. En juist op deze locatie is de expositie 'Lichtvogels' te bewonderen.

Lichtfotografie

De kern van de expositie 'Lichtvogels' bestaat uit lichtfotografiewerken van fotograaf en kunstenaar Krishna Joeloemsingh. De methodiek, waarbij strijklicht van de zon wordt opgevangen in  kleurenfilters draagt onmiskenbaar het handschrift van de kunstenaar. In macro gefotografeerde lichteffecten worden in hoge resulutie tot in detail worden vastgelegd. Krishna Joeloemsingh beheerst deze techniek tot in de finesse, heeft een goed begrip van natuurlijke lichtinval en gevoel voor timing. Dit leidt tot verbluffende resultaten.  Bezoek expositie 'Lichtvogels' tijdens het lichtkunstfestival GLOW en laat je verwonderen.

GLOW

Vorig jaar kwamen 360.000 bezoekers op de uiteenlopende lichtcreaties in de openbare ruimte af. Delen van de binnenstad zijn tijdens GLOW afgesloten voor verkeer. Aan de hand van zowel spectaculaire lichtprojecties als ingetogen lichtinstallaties zullen de verschillende gezichten van de stad Eindhoven zich openbaren. Dit brengt een prachtige sfeer in de binnenstad.

Lichtkunstfestival GLOW is van 10 tot en met 17 november 2012 te beleven in het centrum van Eindhoven. Openingstijden vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur, zondag tot en met donderdag van 19.00 tot 00.00 uur.

Op zaterdag 10 november om 18.00 uur opent de expositie haar deuren in het GLOWcafé.
De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door harpiste en vocaliste Inge Frimout Hei.

'Lichtvogels' is dagelijks te bezichtigen vanaf 18.00 uur in het GLOWcafé in de Schellens fabriek.
Bekijk de poster.


Meer informatie: www.gloweindhoven.nl en www.krishna.nu